Stacks Image 1787

Wie is Stiefgoed?

Stiefgoed bestaat uit een groep deskundigen die vanuit diverse locaties in Nederland werkt voor samengestelde gezinnen. Stiefcoach Saskia Engels is in Rotterdam de professional die jullie een stevige helpende hand biedt op praktisch én emotioneel vlak. Saskia is uitstekend opgeleid, heeft relevante werkervaring en is zelf stiefouder. Zoals zij zelf zegt: “zelfs als het goed zit, is het ingewikkeld.”Waarom Stiefgoed?

  • Direct contact en geen wachtlijst
  • Professionals zijn ervaringsdeskundigen
  • Werkwijze is kortdurend en oplossingsgericht
  • Ruime openingstijdenMeer weten?

Kijk op
www.stiefgoed.nl of neem direct contact op met Saskia Engels, 06-24169596.Locatie

Seinhuiswachter 2
3034 KH Rotterdam
Saskia kwam ik in een zakelijk setting tegen. Ik kwam daar voor totaal iets anders dan mijn problematiek binnen ons samengestelde gezin. Saskia vertelde over haar werk en passie en voordat ik het wist stond ik mijn hele verhaal te doen over mijn uitdagingen als stiefmoeder. Door haar manier van zijn en haar vragen voelde ik me gelijk op mijn gemak. Ik heb haar benaderd met de vraag of ze mij en man samen wilde begeleiden. Inmiddels hebben we meerdere gesprekken met haar gehad, al wandelend langs het water, waardoor je letterlijk en figuurlijk in beweging komt. Maar ook rond de keukentafel, waarbij ze ons de eerste keer een tekenopdracht gaf. In eerste instantie voelde ik wat weerstand, maar het bleek heel inzichtgevend. Saskia is heel invoelend, soms heb ik het idee dat zij eerder aanvoelt hoe het zit, dan ikzelf. Ik ben een ontzettende piekeraar, mijn hoofd maakt overuren. Saskia helpt me om uit mijn hoofd te komen en meer te voelen. Daarnaast observeert ze heel goed wat er individueel bij ons en tussen mijn man en mij gebeurt. Door hier vragen over te stellen, krijgen we inzicht in de onze partner- en gezinsdynamiek en hoe we het voor onszelf en elkaar (en de kids) beter, makkelijker, fijner kunnen doen/maken. Je merkt dat Saskia uit eigen ervaring spreekt, daardoor is het voor ons veel makkelijker om haar feedback en advies aan te nemen. Ik ervaar de gesprekken met Saskia als een cadeautje voor mezelf en mijn man. Ik leer mijn man en mezelf beter kennen en respecteren.

Mirjam

Saskia is samen met ons een traject ingegaan waar we beiden geen ervaring mee hadden. Saskia, mijn vrouw en ik hebben de samenwerking opgezocht om te experimenteren met ons als stel met de samengestelde gezinsproblematiek. Sterk van Saskia vind ik dat ze eerst op zoek is gegaan naar de ons beide persoonlijke motivatie voor de sessies. Daarnaast gaat ze met ons beide persoonlijk de diepte in waar de ander bij is wat mooie inzichten over en van elkaar oplevert. De manier en aandacht waarop ze de vragen stelt geeft veel vertrouwen en maakt het makkelijk open te zijn, noodzakelijk om de sessies iets te laten opleveren. Daarnaast weet ze iedere sessie terug te grijpen op vorige sessies waardoor je kunt voortbouwen op je inzichten.

Steven

Stacks Image 1843

Saskia Engels
Aandacht- & stiefcoach
Terbregseweg 72
3056 JX Rotterdam

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief